Suppe: Halver peberfrugterne, fjern frø og frøstol, og gnid skindet med en smule olie. Læg de halve peberfrugter med skindsiden opad på en bageplade og grill dem ved høj varme i ovnen til skindet bliver sort og bobler op. Læg de grillede pebre i en skål, dæk til med film og lad dem hvile i 15 min. Træk skindet af og skær kødet i strimler. Hak løg, hvidløg og rosmarin fint og sauter dem klare og let gyldne i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberstrimlerne og sauter videre i 2-3 min. Tilsæt hvidvin og kog det ind til det halve. Tilsæt fonden og lad det simre uden låg i 5 min. Blend suppen helt glat og sigt den eventuelt. Rør fløden i, varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
Fisk: Hak krydderurterne fint. Dup fileterne tørre og krydr dem på begge sider med lidt salt og peber. Rul dem sammen og fæstn hver rulle med en tandstikker. Pensl rullerne med smeltet smør og rul dem derefter i krydderurterne. Læg dem i et fad, dæk dem løst til med stanniol og bag i 10-12 min. i en 200 grader varm ovn (til fisken er mør).
Anret suppen i dybe tallerkner, fordel fiskerullerne i tallerknerne - husk at fjerne tandstikkerne inden.
Server sammen med ovnstegte kartoffelbåde og en sprød grøn salat eller bare masser af godt groft brød.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kommentarer og forslag til opskriften