0

Krydderurtefyldte rødtungeruller med cherrytomater og spinatsoufflé

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Soufflé: Smør en ovnfast skål med lidt olie og drys den med 2 spsk. revet parmesanost. Skyl spinaten godt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Damp spinaten i 1 spsk. vand under låg til den lige er faldet sammen. Hæld den i en sigte og lad den køle lidt ned. Hak skalotteløget helt fint og sauter det klart i 2 spsk. smør uden det tager farve. Tilsæt melet og pisk mælken i lidt ad gangen. Pres vandet fra spinaten, hak den fint og rør den i saucen. Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne og de 2 slags revet ost i. Krydr med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, vend dem i spinatmassen og kom det hele i skålen. Sæt skålen i et vandbad i ovnen ved 175 grader og bag i 25-35 min. til massen er gylden og hævet flot op. Server straks.

Fisk: Halver tomaterne og vend dem sammen med 2 spsk. olie, finthakket hvidløg, plukket timian, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og forbag dem i den 175 grader varme ovn i ca. 10 min. Skyl, pluk og hak imens krydderurterne (fx persille, dild og estragon) fint. Smelt 4 spsk. smør og rør krydderurter, rasp, salt og peber i. Læg fileterne på en række, fordel krydderurtesmørret ovenpå og rul fisken sammen om fyldet. Læg dem i et lille ovnfast fad, fordel de forbagte tomater rundt om rullerne og sæt fadet øverst i ovnen ved 175 grader i 12-15 min. - eller til fisken lige akkurat er mør.

Server sammen med små kogte nye kartofler, en god hollandaisesauce og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?