0

Krydderurtefyldte skinkeruller i serranoskinkesvøb med nye kartofler, spidskål og krydderurter i dijoncreme

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Ruller: Striml salatbladene i helt fine strimler. Pluk og hak salvie, rosmarin, timian og basilikum fint og bland dem sammen med salatstrimlerne, presset hvidløg, rasp, æggehvide, salt og peber til det er ensartet. Læg hver schnitzel mellem 2 stykker film og bank dem forsigtigt ud til en tykkelse på 2-3 mm med en flad kødhammer, kagerulle eller lign. Smør kødet med et tyndt lag sennep (i alt ca. 2 spsk.), bred krydderurtefyldet ud i et jævnt lag oven på og rul kødet sammen om fyldet - som små roulader. Rul en skive serranoskinke rundt om hver "roulade" og fæstn med en tandstikker eller kødnål. Pensl rullerne med et tyndt lag olie, læg dem i en lille bradepande og sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til de føles faste ved tryk. Lad dem hvile tildækket i 10 min. og del dem med et skråt snit midtpå ved servering.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i velsaltet vand og køl dem af. Befri kålen for stok og grove blade og snit resten i fine tynde strimler. Pluk og hak de blandede krydderurter. Rør 1½ spsk. dijonsennep sammen med sukkeret til det er opløst og pisk derefter mayonnaise, cremefraiche, lidt salt og peber i. Vend skivede kartofler, spidskål og krydderurter i - smag til og server.

Server sammen med dampede forårsløg, en god sprød grøn salat og groft brød.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?