0

Krydderurtemarineret kyllingebryst i parmasvøb med rødbede/æble/tahinsalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kylling: Pluk krydderurterne (fx basilikum, persille og purløg) og hak dem fint. Rør dem sammen med lidt olivenolie, salt og peber og gnid marinaden godt ind i kødstykkerne. Lad dem trække køligt i MINDST 1 TIME - men gerne i længere tid. Vikl en skive parmaskinke om hvert kødstykke, læg dem på en bageplade med samlingen nedad og bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. til de lige netop er møre.

Salat: Kog rødbederne, gnid skindet af og skær resten i tern. Lad dem køle af og snit imens æblerne i samme størrelse tern. Dressing: Pres hvidløgene og rør dem sammen med tahin, citronsaft, olivenolie og en smule vand. Rør halvdelen af sesamfrøene i og smag til med salt og peber. Vend rødbedeternene i dressingen, smag til og anret på et fladt fad. Hak persillen groft. Drys æbletern, persille og de resterende sesamfrø over lige før servering.

Server sammen med ovnbagte kartoffelklodser, en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia