0
Krydrede fladbrød med skipjack-tun og sprødt grønt
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdejza'atar
1 min.
Fladbrød

Tag dejen ud af køleskabet i god tid. Tænd ovnen på 250 grader og sæt en bageplade/pizzasten ind - eller varm din bedste grillpande op ved højeste varme.

Del hver dejkugle i to og form stykkerne til små boller. Rul hver bolle tyndt ud på et let melet bord. 

Pensl den ene side af fladbrødene med olivenolie og læg den med denne side nedad i ovnen eller på grillpanden. Bruger du grillpande skal du vende brødene efter 2-3 min - og du kan med fordel lave dem et af gangen.

Når brødene er færdige pensler du med lidt olie på den sider der mangler og drysser med za'atar krydder - hold brødene lune indpakket i et viskestykke.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailagurkbladselleriskipjack tun i økologisk olivenolie
5 min.
Grønt

Mens du bager brød kan du skylle alle grøntsagerne. Skær bladselleri og agurk i små tern - og halvér tomaterne. Åbn tunen. Dræn olien over i en lille skål og knæk tunen ud i mindre stykker i en anden skål. Husk endelig at tage bladene fra bladsellerien med, hvis der er nogen.

Krydr grøntsagerne med friskkværnet peber og lidt af olien fra tunen. Ingen salt.

25 min.
Anretning

Kom en god klat creme fraiche på hvert brød og godt med grøntsager og til sidst tunen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?