0
Krydrede fladbrød med skipjack-tun og sprødt grønt
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pizzadej - på surdej (Øko)za'atar
1 min.
Fladbrød

Tag dejen ud af køleskabet i god tid.

Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade/pizzasten ind. Eller varm din bedste grillpande op ved højeste varme.

Halvér hver dejkugle, form stykkerne til små boller, og rul hver bolle tyndt ud på et let melet bord. 

Pensl den ene side af fladbrødene med olivenolie, og læg dem med denne side nedad i ovnen eller på grillpanden. Bruger du grillpande skal du vende brødene efter 2-3 min., og du kan med fordel lave dem et af gangen.

Når brødene er færdige, pensler du med lidt olie på den side der mangler, og drysser med za'atar krydderi. Hold brødene lune indpakket i et viskestykke.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailagurkbladselleriskipjack tun i økologisk olivenolie
5 min.
Grønt

Skær bladselleri og agurk i små tern, og halvér tomaterne.

Åbn tunen, dræn olien over i en lille skål, og del tunen ud i mindre stykker i en anden skål. Husk endelig at tage bladene fra bladsellerien med, hvis der er nogen.

Krydr grøntsagerne med friskkværnet peber og lidt af olien fra tunen. Ingen salt.

25 min.
Anretning

Kom en god klat creme fraiche på hvert brød, godt med grøntsager og til sidst tunen.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
784 kcal
Fedt:
45,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,8 g
Kulhydrat:
60,6 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
2,3 g
Protein:
31,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?