0
Krydrede kødboller med bagte rødbeder, valnødder, feta og endive

Krydrede kødboller med bagte rødbeder, valnødder, feta og endive

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbedervalnøddekerner
1 min.
Rødbeder

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl rødbederne, skær dem ud i grove chunks, og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.

Hak valnødderne groft med en kniv. Kom dem ind ovenpå rødbederne, når der mangler 5 min, så de lige når at varme med.

hakket grisekød 6-9%biryani krydderibrune ris
10 min.
Ris og kød

Kog risene efter anvisning på posen.

Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og lidt salt.

citronjulesalat / endiveskalotteløg
15 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.

Skræl skalotteløg, og skær det i super tynde ringe.

Lav en sur/sød marinade af citronsaft, lidt honning, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Vend salat og løg sammen med marinaden i en skål.

20 min.
Kødboller

Form små kødboller af kødet, og steg dem på alle sider på en godt varm pande i ca. 10 min. ialt, til de er gennemstegt.

feta
30 min.
Anretning

Dræn risene for evt. vand, og vend dem sammen med rødbeder og valnødder i en stor skål. Smuldr fetaosten ned i, og smag til en sidste gang.

Anret blandingen i en dyb tallerken med kødboller og salat ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?