Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl rødbederne, skær dem ud i grove chunks, og vend dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
Hak valnødderne groft med en kniv. Kom dem ind ovenpå rødbederne, når der mangler 5 min, så de lige når at varme med.
Kog risene efter anvisning på posen.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og lidt salt.
Pluk salaten ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.
Skræl skalotteløg, og skær det i super tynde ringe.
Lav en sur/sød marinade af citronsaft, lidt honning, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Vend salat og løg sammen med marinaden i en skål.
Form små kødboller af kødet, og steg dem på alle sider på en godt varm pande i ca. 10 min. ialt, til de er gennemstegt.
Dræn risene for evt. vand, og vend dem sammen med rødbeder og valnødder i en stor skål. Smuldr fetaosten ned i, og smag til en sidste gang.
Anret blandingen i en dyb tallerken med kødboller og salat ovenpå.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften