Hæld kikærterne i et dørslag, skyl dem over med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Pisk ¾ dl olie, citronsaft, eddike, presset hvidløg, sukker, kardemomme, allehånde, spidskommen, et godt nip salt og peber sammen i en mellemstor skål og smag til. Vend kikærterne deri og lad dem marinere midst 30 min., men gerne et par timer.
Skær agurker og renset peberfrugt i fine små tern og snit forårsløgene i tynde skiver. Vend dem sammen i en skål - gerne sammen med hakkede krydderurter - og kom en smule olie ved.
Bred de marinerede kikærter ud på et flot rundt fad og læg den græske yoghurt midt på. Fordel de sprøde grøntsager ovenpå, drys evt. med sumak og server straks - som appetizer med ristet pitabrød og en skål hummus og oliven til, eller som tilbehør til grillet fisk, en god tyk kotelet (se video ovenover) eller en krydret tagine.
Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kundekommentarer ()