Forvarm ovnen til 200 grader. Skær fisken i stykker på 2x2 cm, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skræl rodfrugterne, skyl dem og skær dem i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie. pr. person. Drys med lidt af timianen, og bag rodfrugterne i ca. 20 min. til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand eller skræl dem.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skræl peberroden, skyl den, og riv den på den fine side af et rivejern.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og tilsæt fisken og peberroden. Lad retten simre i 2 min. Smag til med salt og peber.
Servér kartoflerne med de bagte rødder, fisken og peberrodssaucen.
Kundekommentarer ()