0
Kuller i peberrodssauce med timianbagte rødder

Kuller i peberrodssauce med timianbagte rødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 200 grader. Skær fisken i stykker på 2x2 cm, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

pastinakolivenolie, ekstra jomfrutørret timiangulerod
3 min.
Bagte rødder

Skræl rodfrugterne, skyl dem og skær dem i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie. pr. person. Drys med lidt af timianen, og bag rodfrugterne i ca. 20 min. til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

kartofler
10 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand eller skræl dem.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

peberrodhvedemelfløde 9%kullerfilet uden skindsalt
20 min.
Kuller i peberrodssauce

Skræl peberroden, skyl den, og riv den på den fine side af et rivejern.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og tilsæt fisken og peberroden. Lad retten simre i 2 min. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kartoflerne med de bagte rødder, fisken og peberrodssaucen.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
533 kcal
Fedt:
23,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
44,7 g
heraf sukkerarter:
5,5 g
Kostfibre:
3,2 g
Protein:
32,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?