Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i ca. 2x2 cm. stykker og krydr godt med salt.
Hak løget så fint som muligt og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad løgene simre ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.
Kom blomkålen i en gryde, som passer i størrelsen. Giv blomkålen et godt skud salt og dæk bunden af gryden med vand. Kom låg på og varm op ved middel varme.
Lad kålen dampe i ca. 20 min., indtil det er blevet mørt. Stik i det undervejs, når kniven glider igennem kålen, men stadig giver lidt modstand, er det færdigt.
Overføres til et fad med en hulske og krydres med salt og citronsaft.
Kom chilien i løgene (pas på med mængden - det er stærkt) og rør rundt i 1 min.
Tilsæt 1 spsk. tomatpureen, 1 dl vand pr. person og og spinaten. Få det op at simre i 10 min. med låg på. Smag sovsen til med salt, sukker og citronsaft.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og kom henover blomkålen.
Varm panden op ved høj varme og steg gnocchien i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min på to sider, indtil det får godt med farve.
Kom fisken i tomatsovsen og lad det simre et par minutter, indtil fisken begynder at flage.
Servér fisken med sovsen, gnocchien og blomkålen.
Kundekommentarer ()