0

Kuller i sprøde tacoskaller med syltede rødløg, spidskål & mexi yoghurt-mayo

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Syltede løg

Snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaiseMexicansk krydderiblanding (stærk)
5 min.
Mexi-mayo

Rør mayonnaise med yoghurt og halvdelen af krydderiblandingen.

spidskålkoriander
10 min.
Kål & koriander

Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarte. Skær stokken væk, og snit resten så fint, du kan. Pluk koriander i blade med lidt af stilken på, og kom dem i iskoldt vand til senere.

kullerfilet uden skindMexicansk krydderiblanding (stærk)
15 min.
Fisk

Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), 1/2 tsk. salt og 1,5 dl vand (denne mængde passer til 1-3 personer - laver du til 4 skal du nok gange op). Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og krydr med salt og krydderiblanding efter smag (gem lidt til anretning). Vend strimlerne i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej.

Fritér dem, til de er gyldne og sprøde. Du kan også stege dem på en stor dyb varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm olie.). Fisken steges primært på den ene side i 3-4 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges, til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir, og drysses med lidt fint salt.

Fif: for en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til den nemt deler sig i flager. Her skal fisken altså ikke vendes i mel og dej.

tacoskaller
30 min.
Tacoskaller

Lun tacoskallerne i en forvarm ovn ved 200 grader i 2-3 minutter

mayonnaisekorianderspidskål
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med den rå snittede kål, koriander, syltede løg og mexi-mayo. Drys evt. med det sidste af krydderiblandingen ved bordet. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?