0
Kulmule i sriracha med citron, sesam og koriander

Kulmule i sriracha med citron, sesam og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.


Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm. Krydr godt med salt, og lad fisken stå til senere.

perlebyg
3 min.
Kog perlebyg

Kom perlebyg i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad byggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5-7 min., og dræn dem for vand.

sesamfrø
10 min.
Rist sesamfrø

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

hvidløgcitronnam pla (fiskesauce)sukker
15 min.
Lav sovsen

Skær hvidløg i skiver.

Opløs 1 tsk. sukker pr. person i 1 spsk. kogende vand pr. person. Tilsæt fiskesaucen, saften fra citronen samt hvidløget i skiver. Mort eller rør blandingen godt rundt, og smag til om der mangler ekstra sukker, fiskesauce eller citronsaft.

Sriracha sauce
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fiskestykkerne i srirachaen, og efterfølgende i 1 spsk. hvedemel pr. person. 

Steg fisken i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil fisken lige begynder at flage.

koriander
25 min.
Hak korianderen

Pluk bladene fra stilken på korianderen. Hak stilkene fint.

30 min.
Anretning

Kom alle ingredienserne op i en stor skål, og servér. 

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,7 g
Kulhydrat:
48,5 g
heraf sukkerarter:
5,5 g
Kostfibre:
13,9 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?