0
Kulmule i krydret tomat med kikærter og sprød grøn salat

Kulmule i krydret tomat med kikærter og sprød grøn salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Muskatnød, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomaterkikærter i vandras el hanout
1 min.
Kikærter i tomat

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Find en stor gryde frem og tilsæt en god sjat olivenolie. Dræn kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen krydderblandingen. Sauter det hele stille og roligt et minut eller to ved mellem varme. Tilsæt så de hakkede tomater og ca. 1/2 dl vand pr kuvert. Lad det koge igennem et minut eller to - og smag det til med salt og friskkværnet peber.

kulmulefilet uden skind
5 min.
Kulmule

Find et stort ildfast fad og smør det med lidt olie. Krydr fisken grundigt med salt og friskkværnet peber. Læg den i fadet - hvis fisken er for stor til fadet, kan du sagtens dele den i lidt mindre stykker.

Hæld tomatsovsen henover fisken og bag det hele i ovnen i ca. 10-15 min.

bladsellerisquashpære
15 min.
Salat

Mens fisken bager, kan du vaske pære, squash og bladselleri.

Snit bladselleri tyndt med en skarp kniv. Husk endelig at tage bladene med, hvis der er nogen.

Skær pære og squash i mindre tern og bland sammen med bladselleri i en skål. Smag til med et par dråber olivenolie og en god, lys eddike, så salaten bliver til den syrlige side.

30 min.
Anretning

Anret fisken direkte fra ovnen på en tallerken med godt med tomatsovs og den syrlige salat ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?