0
Kylling med cremet saute af nye kartofler, søde løg og snittebønner

Kylling med cremet saute af nye kartofler, søde løg og snittebønner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:



Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelårsmå kartoflerbrede bønnerdildnye løg med top
1 min.
Klargøring

Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Sæt to tunge pander eller jernfade, der kan tåle at gå i ovnen, ind for at forvarme. De skal være rygende hede, når kyllingen rammer dem senere.

Kyllingelårene duppes tørre, smøres grundigt ind i olie, og krydres med salt.

Så snart panderne er meget varme, tages de ud af ovnen.
Kom en generøs sjat olie på den ene pande, og læg kyllingen med skindsiden nedad på panden. kom et stykke bagepapir på hvert lår.
Den anden pande placeres ovenpå kyllingen, og presses fast ned, så kyllingelårene flader en smule ud. Panderne med kyllingelårene imellem sættes ind i ovnen, og kyllingen steges omkring 15-20 minutter.  

Hvis man synes at ovenstående process er for bøvlet, bruner man bare kyllingelårene meget grundigt i en pande, krydrer med salt og peber, og sætter dem ind i ovnen med skindsiden opad, til de er færdige.

Kartoflerne skylles/skrubbes og sættes over at koge i en bred gryde, der kan rumme alle grøntsagerne, i så meget saltet vand, at det kun lige dækker. 

Snittebønnerne skylles, og skæres i 1-2 cm brede stykker på skrå.

Løgene renses og deles i kvarte, og toppene snittes meget fint.

Dilden skylles, og hakkes groft. Gem et par fine kviste til pynt.

små kartoflerbrede bønnerdildnye løg med topfløde 38% (piskefløde)smørsalt & peber
20 min.
Samling af retten

Når kartoflerne er næsten møre, drænes de i en sigte.
Løgene sauteres i kartoffelgryden i en smørklat og en lille sjat vand under låg, til de begynder at blive bløde.
Tilsæt snittebønnerne, kartoflerne og fløden, og lad retten simre 5-7 min., til bønnerne er sprød-møre, og fløden tykner. Tilsæt en smule vand, hvis fløden koger ind for hurtigt.
Smag godt til med salt og peber, og vend dilden ned i grøntsagerne.

30 min.
Anretning

Kyllingen anrettes på et fad, krydres med salt og peber, og grøntsagerne gives til. Pynt med dildkvistene.

~Velbekomme~

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?