Start med at dele kyllingelår i to i knæleddet.
Brun kyllingestykkerne godt af i bunden af en gryde, i en smule olie. Krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt kokosmælken.
Det er vigtigt at gryden passer til mængden af kylling og kokosmælk, sådan at kokosmælken nogenlunde dækker kyllingen.
Lad kyllingen simre under låg i ca. 30 min.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl blomkålen, skær den ud i store buketter og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern.
Pluk basilikum ud i blade. Skræl gulerødderne, skær dem i små tern og kom dem op i gryden med kyllingen - og lad dem dampe med det sidste stykke tid.
Vend blomkål, basilikum og kimchimarinaden sammen i en skål.
Smag kokosmælken til med lidt salt.
Anret ris, kylling og kimchisalat i en dyb tallerken og hæld kokosmælken over. Slut af med at drysse peanuts over retten.
Velbekomme!
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kundekommentarer ()