0
Kyllingelår i kokos med gulerødder, rå blomkål og basilikum

Kyllingelår i kokos med gulerødder, rå blomkål og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelårkokosmælk
1 min.
Kylling

Start med at dele kyllingelår i to i knæleddet.

Brun kyllingestykkerne godt af i bunden af en gryde, i en smule olie. Krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt kokosmælken.

Det er vigtigt at gryden passer til mængden af kylling og kokosmælk, sådan at kokosmælken nogenlunde dækker kyllingen.

Lad kyllingen simre under låg i ca. 30 min.

ris
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

blomkålbasilikumkimchi-base
15 min.
Blomkål

Skyl blomkålen, skær den ud i store buketter og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern.

Pluk basilikum ud i blade. Skræl gulerødderne, skær dem i små tern og kom dem op i gryden med kyllingen - og lad dem dampe med det sidste stykke tid.

Vend blomkål, basilikum og kimchimarinaden sammen i en skål.

peanuts
35 min.
Anretning

Smag kokosmælken til med lidt salt. 

Anret ris, kylling og kimchisalat i en dyb tallerken og hæld kokosmælken over. Slut af med at drysse peanuts over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?