0
Kyllingelår i kokos med gulerødder, rå blomkål og basilikum

Kyllingelår i kokos med gulerødder, rå blomkål og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårkokosmælk
1 min.
Kylling

Del kyllingelår i to i knæleddet.

Brun kyllingestykkerne godt af i en smule olie i bunden af en gryde. Krydr med salt og friskkværnet peber, og tilsæt kokosmælken.

Det er vigtigt, at gryden passer til mængden af kylling og kokosmælk, sådan at kokosmælken nogenlunde dækker kyllingen.

Lad kyllingen simre under låg i ca. 30 min.

jasminris
10 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

blomkålbasilikumkimchi krydderiblanding
15 min.
Blomkål

Skyl blomkålen, skær den ud i store buketter, og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern.

Pluk basilikum ud i blade.

Skræl gulerødderne, skær dem i små tern, kom dem op i gryden med kyllingen, og lad dem dampe med det sidste stykke tid.

Vend blomkål, basilikum og kimchi krydderi sammen med lidt olivenolie og salt i en skål.

peanuts
35 min.
Anretning

Smag kokosmælken til med lidt salt. 

Anret ris, kylling og kimchisalat i en dyb tallerken, og hæld kokosmælken over. Slut af med at drysse peanuts over retten.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?