0
Kyllingelår med bagte rødder og harissayoghurt

Kyllingelår med bagte rødder og harissayoghurt

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tænd straks ovnen på 220 grader varmluft, og sæt kyllingen ind så hurtigt som muligt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hele kyllingelårgulerødderkartoflerrød peberfrugt
1 min.
Kylling og rødder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del kyllingelårene ved leddet.

Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Skyl eller skrub gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.

Læg det hele i et stort, ildfast fad eller på bagepapir på en bageplade, dryp med olivenolie, krydr med salt, og bag i ca. 35 min.

Skær peberfrugten i grove chunks, og læg dem med i fadet i de sidste ca. 15 min. 

rødløggræsk yoghurt, 10%hvidløgharissapastebredbladet persille
15 min.
Løg og yoghurt

Skær løgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Rør en marinade af 1 spsk. sukker og 1/2 dl lys eddike, vend løgene deri, og lad dem trække indtil brug. 

Rør yoghurt med fintrevet hvidløg, og anret den toppet med harissapaste og lidt olivenolie. 

Pluk persillen groft.

34 min.
Anretning

Anret fadet med kylling og grønt på bordet. Top med persille, og servér straks med løgsalat og harissa-yoghurt til.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?