Tænd straks ovnen på 220 grader varmluft, og sæt kyllingen ind så hurtigt som muligt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingelårene ved leddet.
Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Skyl eller skrub gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.
Læg det hele i et stort, ildfast fad eller på bagepapir på en bageplade, dryp med olivenolie, krydr med salt, og bag i ca. 35 min.
Skær peberfrugten i grove chunks, og læg dem med i fadet i de sidste ca. 15 min.
Skær løgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Rør en marinade af 1 spsk. sukker og 1/2 dl lys eddike, vend løgene deri, og lad dem trække indtil brug.
Rør yoghurt med fintrevet hvidløg, og anret den toppet med harissapaste og lidt olivenolie.
Pluk persillen groft.
Anret fadet med kylling og grønt på bordet. Top med persille, og servér straks med løgsalat og harissa-yoghurt til.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()