0
Laks med grillet squash og peberodsvinaigrette

Laks med grillet squash og peberodsvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ASC laks med skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

kartoflersalt
3 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

græskarkerner
10 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

squashrødt æbledildpeberrodolivenolie, ekstra jomfrueddike
15 min.
Salaten

Skyl squashen, æblet og dilden grundigt og afdryp for vand. Flæk squashen på langs, skær æblet i tern og pluk bladene fra dildstilken.

Skræl peberroden og riv den ned i en lille skål. Tilsæt æblet, 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike pr. person og krydr med salt.

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges squashen på den flade side i 2 tsk. olie pr. person i ca. 2 min, indtil squashen har fået en god mørk farve.

Tag squashen af varmen og hæld æblevinaigretten henover. Top med dild og græskarkerner lige før servering.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med de kogte kartofler og squashsalaten.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
31,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
40,7 g
heraf sukkerarter:
2,3 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?