Sauce: Kom basilikum, hønsefond, parmesan, hvidløg, 4 spsk. olivenolie, salt og peber i en foodprocessor og kør til det er en ensartet, men ikke for fin, kold sauce. Smag til og lad den sætte sig, mens resten af retten tilberedes.
Forårsløg: Trim forårsløgene for rod, yderblade og det groveste af toppene. Kom ca. 3 cm vand i en gryde, tilsæt salt og damp dem møre 5-8 min. alt efter tykkelse.
Fisk: Krydderolie: Hak rosmarinbladene meget fint og bland dem med 2 spsk. olivenolie, salt og revet skal fra en halv citron. Skær laksefileten i portionsstykker, hvis det ikke allerede er gjort, og gnid krydderolien ind i kødet. Grill laksen på grillen eller under ovngrillen i 8-10 min. til fisken er mør.
Skær den anden halve citron i både og server dem til retten sammen med små nye kogte kartofler og evt. en blandet grøn salat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften