0
Lange i mild karrysuppe med kokosmælk og ingefær

Lange i mild karrysuppe med kokosmælk og ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune rislangefilet uden skind
1 min.
Kog risen og skær fisken

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt.

ingefærhvidløg
5 min.
Riv urterne

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.

gulerodrød peberfrugt
10 min.
Forbered grøntsagerne

Sæt en kasserolle med vand over at koge.

Skær guleroden og peberfrugten i mundrette stykker og kog dem i 3 minutter. Sigt vandet fra og lad grøntsagerne dampe af i sigten.

kokosmælktikka curry pastelangefilet uden skind
20 min.
Rør suppen

Kom hvidløget og ingefæren i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person og lad det simre under omrøring i ca. 2 minutter, indtil hvidløget er gyldent.

Tilsæt karryen, kokosmælken og 1 dl. vand pr. person og få det op at simre. Smag suppen til med salt, sukker og peber.

Tilsæt fisken til suppen. Lad den simre med i suppen, indtil den begynder at flage. Smag suppen til igen og tilsæt de kogte grøntsager.

30 min.
Anretning

Fordel risen i skåle og anret suppen henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
30,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
20,2 g
Kulhydrat:
48,1 g
heraf sukkerarter:
12,7 g
Kostfibre:
4,2 g
Protein:
30,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?