Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær fisken i mundrette stykker og krydr med salt.
Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skær guleroden og peberfrugten i mundrette stykker og kog dem i 3 minutter. Sigt vandet fra og lad grøntsagerne dampe af i sigten.
Kom hvidløget og ingefæren i en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person og lad det simre under omrøring i ca. 2 minutter, indtil hvidløget er gyldent.
Tilsæt karryen, kokosmælken og 1 dl. vand pr. person og få det op at simre. Smag suppen til med salt, sukker og peber.
Tilsæt fisken til suppen. Lad den simre med i suppen, indtil den begynder at flage. Smag suppen til igen og tilsæt de kogte grøntsager.
Fordel risen i skåle og anret suppen henover.
Kundekommentarer ()