0

Lasagne med jordskokker, squash og mascarpone (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg, Mælk, Gluten

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem og squashen i 3 mm tynde skiver. Snit også løg og tomater i tynde skiver og hak hvidløgene fint. Varm olien på en pande og rist løg og hvidløg 3 min. Kom jordskokkerne ved, sauter til de begynder at bliver bløde og krydr med rosmarin, oregano, salt og peber. Vend squashskiverne i og sauter med 3-4 min. Læg et lag lasagneplader i bunden af et ildfast fad, fordel halvdelen af grøntsagerne (inkl. tomater) og en tredjedel af mornaysaucen henover. Top med klatter af mascarpone og et nyt lag plader. Gentag det hele en gang til og slut af med plader, resten af mornaysaucen og fintrevet parmesan i et tyndt lag henover det hele. Bag ved 175 grader i 30-40 min. til pladerne er møre og overfladen gylden. Server som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?