0
Lasagne med langefilet, ricotta og spinat, dertil bagte søde tomater

Lasagne med langefilet, ricotta og spinat, dertil bagte søde tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Skær fisken ud i stykker på ca. 2 x 2 cm, og krydr med salt og peber.
2. Tænd ovnen på 225 grader.
3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
4. Kom spinaten i en stor skål, dæk med koldt vand. og rør rundt. Lad
spinaten stå i 2 minutter, og hæld vandet fra. Hæld koldt vand i skålen igen, rør
rundt igen, og lad den stå i 2 minutter. Hæld vandet fra igen, og slyng spinaten helt
tør i en salatslynge, eller læg den på køkkenrulle, og dup den tør.
5. Smelt en generøs klump smør i en gryde, og sauter de hakkede skalotteløg og
hvidløg klare i smørret (brug det halve af hvidløget her).
6. Kom spinaten i gryden, og krydr med lidt salt og peber. Rør rundt i spinaten,
til den er faldet sammen. Tag gryden fra varmen, hæld spinaten i en sigte, og
lad den dryppe af.
7. Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olivenolie.
8. Læg et lag lasagneplader i fadet, og lad dem overlappe hinanden lidt, så de
dækker bunden helt. Knæk evt. pladerne til, så det passer.
9. Fordel halvdelen af fisken på lasagnepladerne.
10. Fordel halvdelen af den dampede spinat oven på fisken.
11. Fordel halvdelen af ricottaen ovenpå spinaten.
12. Læg endnu et lag lasagneplader i fadet.
13. Fordel resten af fisken, spinaten og det sidste ricotta på pladerne.
14. Læg det sidste lag lasagneplader i fadet.
15. Riv parmesanosten over lasagnen, og fordel fløden derpå.
16. Drys med lidt rasp, og fordel et par smørklatter oven på.
17. Sæt fadet i ovnen, og bag lasagnen i ca. 25 minutter, til den er lækker og
gylden.
18. Lav imens de bagte tomater:
19. Skyl tomaterne i koldt vand.
20. Halver tomaterne, og læg dem med den ”runde” side nedad i et lille ovnfast
fad.
21. Pil de sidste hvidløg, hak dem fint, og fordel dem oven på tomaterne.
23. Dryp olivenolie og evt. lidt balsamico på tomaterne, og drys til sidst med lidt
salt og sukker. Kom skyllet timian henover tomaterne.
24. Bag tomaterne i ovnen sammen med lasagnen de sidste 10-15 minutter.
Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?