0

Letdampede brede bønner og squash med kapers-dijonvinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Nip bønnerne og snit dem i hver 2-3 stykker med et meget skråt snit. Skær squashen i ½ cm brede bjælker. Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande og lad dem køle af. Varm lidt olie op på samme pande og vend bønner og squash deri. Krydr med salt og peber, kom et lille skvæt vand ved og læg låg på. Lad grøntsagerne dampe 3 min., tag låget af og lad dem simre yderligere 2-3 min. til de lige netop er møre. Hak kapers groft, pisk dem sammen med presset hvidløg, citronsaft, sennep og 3 spsk. olivenolie og smag til med sukker, salt og peber efter smag. Anret grøntsagerne på et flot fad, dryp vinaigretten over og drys med mandelflager. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften