Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil hvidløget, og kom hvidløg og chili (uden kerner) i en morter. Stød, til det har en konsistens, som en ensartet pasta.
Tilsæt 1/2 spsk. rørsukker pr. pers., lidt salt, fiskesauce og limesaft (gem 1/3 til fisken), og rør, indtil salt og sukker er opløst.
Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts (gem halvdelen).
Kog nudlerne i rigeligt, godt saltet vand i 3 min. Dræn dem, og skyl dem med koldt vand. Dræn igen, og vend nudlerne med lidt neutral olie.
Fjern de yderste blade på hvidkålen, og flæk kålen i 4 dele, skær stokken fra, og snit kålen så fint du kan evt. gerne på et mandolinjern.
Skræl gulerødderne, og skær dem i fine julienne på et mandolinjern, eller riv dem på et råkostjern, og bland dem med kålen. Drys kål og gulerødder med en smule fint salt og massér det grundigt ind med dine hænder. Lad det salte 5 minutter.
Pluk mynte, tør og hak den groft, og vend den i salaten (gem lidt hele blade til pynt).
Pil og snit rødløg, så fint du kan, evt. på et mandolinjern.
Vend salaten med de kogte nudler, rødløg og chili-dressingen, og lad det trække, mens du tilbereder fisken.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål.
Drys med revet limeskal, hæld resten af saften fra lime over fisken, og krydr med salt og lidt sukker.
Vend fisken rundt med lidt god olivenolie, og kom den på en bageplade eller ildfast fad.
Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn i 5-6 min. til fisken netop er gennemvarm, let gylden og kan løsnes i flager.
Som vist!
Drys med de sidste peanuts.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()