Saucen blive glad for en god klat smør, hvis du har.
Og husk at et nip sukker kan gøre underværker, når man smager, især retter med tomat, til.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak hvidløg fint, og skær tomaterne i tern.
Sautér begge dele i rigeligt olivenolie i en stor, varm sauterpande i ca. 2-3 min., det skal ikke tage farve. Krydr med salt, og smid gerne en klat smør i.
Tilsæt tandoori masala og steg kort. Tilsæt derefter kokosmælk, og lad saucen simre. Smag til med salt og evt. et nip sukker, og spæd med vand, hvis den bliver for tyk.
Skær agurk i tern og løg i tynde skiver. Snit salaten fint, og pluk mynten groft.
Rør en simpel dressing af lys eddike, et nip sukker, salt, peber og olivenolie, og dryp den på salaten lige inden servering.
Del fisken i 1-2 stk. pr. pers. Vend dem i mel, og steg dem gyldne og lækre i olie på en varm pande i ca. 2-3 min. på hver side, til den er lige akkurat gennemstegt. Krydr med salt.
Anret fisken i dybe tallerkener. Hæld den rustikke sauce over, og servér straks med kogte ris og salat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kundekommentarer ()