0

Lun rødkålssalat med gyldne rosiner, solsikkekerner og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rist solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne. Drys sukkeret og et lille nip salt over og ryst panden til det er opløst og har "sat" sig på kernerne. Lad dem køle af på et stykke bagepapir. Rens kålen og snit den i fine tynde strimler. Skær rødløget i skiver og hak hvidløg og rosmarin (frisk rosmarin kan erstattes af 1/2 tsk tørret rosmarin) fint. Sauter løget 2 min. i lidt olie og kom hvidløg og rosmarin ved. Rør kålen i og varm igennem til den lige begynder at blive blød. Tilsæt balsamico og krydr med salt og peber undervejs. Tilsæt 2/3 af hhv. Rosiner, solsikkekerner og feta og vend det forsigtigt i. Smag salaten til, anret og pynt med resten af rosinerne, kernerne og fetaen. Server straks til laks, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften