Retten her er super simpel.
Jeg er vild med Skagenfoods Teriyaki.
Og med ekstra ingefær er det super luksus på 20 minutter, hvis du spørger mig.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Varm wokken op, tilsæt lidt olie, og steg kødet (evt. ad flere omgange) ved super høj varme i 1-2 min. Krydr kødet med salt og et nip sukker, og tag det straks af wokken.
Skær kålen i grove stykker, og snit forårsløg fint (gem de grønne toppe til servering).
Snit hvidløg i tynde skiver, skrub ingefær godt, og riv det fint (eller hak det).
Varm wokken op igen, og tilsæt gerne lidt mere olie.
Steg kål med hvidløg og den lyse del af forårsløgene i et par minutter. Tilsæt lidt vand, så kålen dampsteger og mørner.
Tilsæt så ingefær, smag til med salt og sukker, og lad det stege kort.
Vend kødet i wokken sammen med den væske, det har smidt, og smag til med teriyaki og mere salt hvis behov.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med wokret, de grønne forårsløg, groftplukket koriander, peanuts og skiver af lime.
Servér straks, evt. med soya sauce til, hvis du har.
Kundekommentarer ()