Retten her er super simpel.
Jeg er vild med Skagenfoods Teriyaki, og med ekstra ingefær er det super luksus på 20 min., hvis du spørger mig.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Varm en wok el. pande op, tilsæt lidt olie, og steg kødet (evt. ad flere omgange) ved super høj varme i 1-2 min.
Krydr kødet med salt og et nip sukker, og tag det straks af wokken/panden.
Skær kålen i grove stykker, og snit forårsløg fint (gem de grønne toppe til servering).
Snit hvidløg i tynde skiver, skrub ingefær godt, og riv det fint (eller hak det).
Varm wokken/panden op igen, og tilsæt gerne lidt mere olie.
Steg kål med hvidløg og den lyse del af forårsløgene i et par minutter. Tilsæt lidt vand, så kålen dampsteger og mørner.
Tilsæt så ingefær, smag til med salt og sukker, og lad det stege kort.
Vend kødet sammen med grøntsagerne inkl. den væde, det har smidt, og smag til med teriyakisauce og mere salt hvis behov.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med wokret, de grønne forårsløg, groftplukket koriander, peanuts og limeskiver.
Servér straks, evt. med soya sauce til, hvis du har.
Kommentarer og forslag til opskriften