0
Lynstegt oksekød med teriyaki, sommerkål og peanuts

Lynstegt oksekød med teriyaki, sommerkål og peanuts

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Retten her er super simpel.

Jeg er vild med Skagenfoods Teriyaki, og med ekstra ingefær er det super luksus på 20 minutter, hvis du spørger mig. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminrisoksekød i strimler
1 min.
Ris og kød

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Varm wokken op, tilsæt lidt olie, og steg kødet (evt. ad flere omgange) ved super høj varme i 1-2 min. Krydr kødet med salt og et nip sukker, og tag det straks af wokken. 

 

 

 

sommerkålforårsløghvidløgingefær
3 min.
Grønt

Skær kålen i grove stykker, og snit forårsløg fint - gem de grønne toppe til servering. 

Snit hvidløg i tynde skiver, skrub ingefær godt, og riv det fint (eller hak det).

Varm wokken op igen, og tilsæt gerne lidt mere olie. Steg kål med hvidløg og den lyse del af forårsløgene i et par minutter. Tilsæt lidt vand, så kålen dampsteger og mørner. Tilsæt så ingefær, smag til med salt og sukker, og lad det stege kort. 

 

Teriyakisauce
19 min.
Wok

Vend kødet i wokken sammen med den væske, det har smidt. Smag til med teriyaki og mere salt hvis behov. 

 

korianderpeanutslime
19 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener. Top med wokret, forårsløg, groftplukket koriander, peanuts og skiver af lime, og servér straks. Evt. med soja eller tamari til, hvis du har. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?