0

Lynstegt rødt spidskål med ægnudler, gulerod, forårsløg og ristet sesam

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom nudlerne i en skål, overhæld dem med spilkogende vand og lad dem trække ca. 10 min. til de er møre med bid. Dræn dem godt og vend med sesamolien.

Trim spidskålen for grove yderblade og stok og snit bladene i strimler. Skræl gulerødderne og snit dem i lange tændstiktynde strimler. Trim forårsløgene og snit dem i ½ cm brede stykker med et meget skråt snit. Pil og hak hvidløgene fint.

Varm et skvæt olie godt op i en wok og tilsæt hvidløg og chili og rist kortvarigt til det begynder at dufte. Kom kål, gulerødder og forårsløg ved, krydr med salt og peber og rist under omrøring i 2-3 min. Kom 2 spsk. vand ved, læg låg på og lad det dampe et øjeblik til kålen lige er faldet sammen. Kom nudler, soja, ingefær, sesamfrø og eddike ved, vend godt og varm det hurtigt igennem.

Smag til, anret og drys gerne med masser af friskhakket koriander. Server straks til fx en grillet okseflankesteak, marineret kyllingebryst eller ristet hvid fisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?