
Skyl pak choien grundigt og snit bladene i 1 cm brede strimler. Skær squashen tynde stave og de pille løg i 7 mm brede både. Nip bønnerne og kog dem i 5-7 min. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand og snit dem i ½ cm brede stykker med lange, meget skrå snit. Pisk soja, honning, ingefær, chili og et kværn peber godt sammen. Varm et skvæt olie rigtig godt op i en wok, kom grøntsagerne ved og rist 5-7 min. under omrøring til grøntsagerne er møre med sprødt bid. Vend sojablandingen i, varm det godt igennem og smag til med salt og peber. Anret på et flot fad og drys med grofthakkede cashewnødder og evt. koriander. Top med citronbådene og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften