Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og bladselleri fint.
Varm en gryde op ved middel varme. Steg chilipulveret (pas på med mængden - det er stærkt) i 1/2 spsk. olie pr. person, så det begynder at dufte. Kom løg og bladselleri i gryden, og steg dem under omrøring i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.
Hæld tomatpuré i gryden, tilsæt bouillon og 1 dl vand pr. person, og lad det simre i 5 minutter.
Smag til med salt, honning, citronsaft og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Skær fisken i mundrette stykker, og kom den i tomatsovsen. Lad det simre 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Fordel pastaen i dybe tallerkener og anret tomatsovsen ovenpå. Vend rucolaen med lidt olie, krydr med salt og peber, og top henover pastaretten.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()