0
Laks med pasta-pesto og tomatsalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

penne pasta
1 min.
Pasta

Kog pastaen i godt saltet vand, til den er al dente. 

bredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)græskarkernerhvidløg
2 min.
Pesto

Blend græskarkerner, parmesan og persille sammen med hvidløg og 1-1,5 dl. olivenolie (brug mere ved behov, eller spæd med lidt kogevand fra pastaen). Rist evt. græskarkernerne let på en tør pande, og lad dem køle af, inden du blender dem. Smag gavmildt til med salt. 

tomaterrødløglaksefilet med skind
10 min.
Salat og fisk

Skær tomaterne i mundrette stykker, og rødløg i tynde skiver. Anret begge dele på et lille fad. Dryp med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber lige inden servering.  

Steg fisken på skindsiden i 5 min., vend den om, og steg yderligere ca. 2 min. Krydr med salt. 

citron
26 min.
Anretning

Vend afdryppet pasta med pesto. Smag til med salt, olivenolie og evt. en smule eddike. Anret med fisk, og servér straks med tomatsalat og citronbåde til. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?