0

Marinerede grillede svampe med majs-agurketopping (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens majsene for blade og tråde og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af og skær så kernerne af med en skarp kniv. Halver agurken, fjern den bløde kerne og skær kødet i fine små tern. Hak løget helt fint og rør det hele sammen i en skål. Kom lidt olie, chili, salt, peber og gerne finthakkede krydderurter ved og stil toppingen til side. Pisk soja, honning, presset hvidløg, 2 spsk. olivenolie, salt og peber sammen. Fjern stokkene på svampene og pensl hattene på begge sider med lidt olie. Læg dem på en varm grill eller -pande og grill dem møre på begge sider. Læg de varme svampe i marinaden og lad dem trække 20 min. Skær svampene i skiver og anret dem på et flot fad. Fordel majstoppingen ovenpå og server fx med en tomatsalsa og cremefraiche til, eller som tilbehør til grillet kød, fjerkræ eller fisk.

Kommentarer og forslag til opskriften