Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med revet hvidløg, krydderiblandingen og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Hak fenniklen og porren fint og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person. Varm op ved middelhøj varme og steg grøntsagerne i 5 min. under omrøring, indtil de er gyldne.
Læg pølsen i et ildfast fad og bag den i 8 min.
Skru ned for varmen i gryden med grøntsager og kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i gryden. Rør det godt ud i grøntsagerne og tilsæt fløden og spinaten.
Rør rundt i et par minutter, indtil spinaten er faldet helt sammen.
Smag til med salt og peber.
Servér pølsen med kartoflerne og stuvningen.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()