Kan du lide din mad stærk, kan du servere en god chilisauce til.
Ønsker du den mindre stærk, skal du huske at fjerne frø og frøvægge fra chilien, inden du snitter den.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Hak hvidløg fint (gem lidt til kødet), og sautér dem i olie i en varm gryde sammen med de skyllede ris i ca. 2 min. Det skal ikke tage farve, men må gerne blive lidt klart.
Tilsæt hakkede tomater og 1/2 dl vand pr. pers., krydr med salt og et nip sukker, og lad risene koge stille og roligt under låg i 12-15 min.
Rør rundt, tjek om de mangler væde, og lad dem koge i yderligere 8-12 min., til de er møre. Kog evt. uden låg, hvis de har for meget væde.
Sigt vandet fra bønnerne, skyl dem, og vend dem med risene. Lad dem koge med i 1 min., og smag det hele til med salt.
Hak løget fint, og sautér det kort i olivenolie på en stor, varm pande sammen med resten af hvidløget.
Tilsæt kødet, brun det i ca. 8-10 min., og krydr med faijta krydderi, salt og peber.
Snit salaten og chilien, og skær tomaterne i tern og limen i både.
Anret ris i store skåle. Top med krydret kød, salat, tomat, chili og yoghurt, og servér straks med limebåde til.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()