0
Millionbøf med cremet mos og syltede radiser

Millionbøf med cremet mos og syltede radiser

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleriporrebagekartoflersødmælk
1 min.
Mosen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Pil det yderste lag af porren, skræl kartoflerne og sellerien, og skær det hele i grove stykker. Lad grøntsagerne koge i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er helt møre. Sigt vandet fra, tilsæt mælken lidt efter lidt, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Smages til med salt.

løgurtebouillonhakket oksekød 3-6%laurbærbladeevt. maizena
10 min.
Millionbøf

Pil løget og hvidløget, og hak det fint.

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca 5 min. uden for meget omrøring, så kødet kan få farve. Skru blusset ned på middel varme, tilsæt løg og hvidløg, og steg yderligere 5 min. under omrøring. Tilsæt laurbærblade, bouillonpulver og 1 dl. vand pr. person, og lad retten simre i ca. 10 min. Smag til med salt og rigeligt peber, og jævn evt. retten med maizena. 

radisereddike
25 min.
Radiserne

Opløs 1/2 tsk. sukker og lidt salt i 2 spsk. eddike pr. person. 

Skyl radiserne grundigt, nip top og bund af, skær dem i skiver, og vend dem i eddikelagen. 

30 min.
Anretning

Fordel mosen i tallerkener sammen med millionbøffen, og top med syltede radiser. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
536 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
38,6 g
heraf sukkerarter:
16,7 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?