0
Mørksej i ratatouille med rigatoni og mozzarella

Mørksej i ratatouille med rigatoni og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashaubergineløg
1 min.
Forbered grøntsagerne

Hak løget groft og overfør til en gryde med 1/2 spsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middel varme og steg løgene gyldne, imens squashen og auberginen skæres i mundrette stykker. Kom dem i gryden med løgene og steg ved jævnlig omrøring i 10 min.

frisk mozzarella
10 min.
Forbered osten

Pluk osten i små stykker, overfør til en lille skål og smag til med salt.

mørksejfilet uden skind
15 min.
Steg fisken

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge til pastaen.

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

rigatoni, 50% fuldkorn
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken

flåede tomaterratatouillekrydderi
25 min.
Rør ratatouillen

Hæld flåede tomater og krydderiblandingen i de stegte grøntsager og få det op at simre.

Smag sovsen til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pasten med ratatouillen og mozzarellastykker henover. Servér fisken til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
41,4 g
heraf sukkerarter:
12 g
Kostfibre:
5,2 g
Protein:
49 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?