0
Mørksej i sursød vinaigrette med sriracha og nudler

Mørksej i sursød vinaigrette med sriracha og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem med salt. Gem fisken til senere.

spidskål
5 min.
Bag kålen

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft med overvarme. Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk spidskålen i 1/8 på den lange led, og overfør stykkerne til bagepladen. Vend stykkerne med 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.

Bag spidskålen i 10-15 min., indtil den har fået godt med farve.

citronhvidløgnam pla (fiskesauce)Sriracha sauce
15 min.
Rør sursød vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce, sriracha (pas på med mængden - den er stærk) og 1/2 tsk. sukker pr. person.

Hæld ca. 1 spsk. vand pr. person i, og rør godt rundt.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme. Steg fiskestykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., så de får farve på en side og begynder at flage.

Overfør fisken til et fad, og hæld halvdelen af vinaigretten henover.

25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle, anret kålen henover, og top med fisk og resten af vinaigretten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
16,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?