0
Mørksej i sursød vinaigrette med sriracha og nudler

Mørksej i sursød vinaigrette med sriracha og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem med salt. Gem fisken til senere.

spidskål
5 min.
Bag kålen

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft med overvarme. Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk spidskålen i 1/8 på den lange led, og overfør stykkerne til bagepladen. Vend stykkerne med 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.

Bag spidskålen i 10-15 min., indtil den har fået godt med farve.

citronhvidløgnam pla (fiskesauce)Sriracha sauce
15 min.
Rør sursød vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt citronsaft, fiskesauce, sriracha (pas på med mængden - den er stærk) og 1/2 tsk. sukker pr. person.

Hæld ca. 1 spsk. vand pr. person i, og rør godt rundt.

20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme. Steg fiskestykkerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., så de får farve på en side og begynder at flage.

Overfør fisken til et fad, og hæld halvdelen af vinaigretten henover.

25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle, anret kålen henover, og top med fisk og resten af vinaigretten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
16,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
6,5 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
36,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?