0
Muslinger i hoisin og basilikumsauce
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Speltmel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernsalt
1 min.
Grünkern

Kom kernerne i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt - kog i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte i et par minutter.

musling
3 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger (se video ovenover) der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

forårsløggulerodrød chilibasilikum
10 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget, skræl gulerødderne og skyl dem grundigt sammen med chilien og basilikummen. Hak forårsløget, gulerødderne og chilien groft (udelad kernerne på chilien, hvis retten skal være mindre stærk) og pil bladene fra stilken på basilikummen.

oliehoisin sauce (kinesisk sauce)
20 min.
Muslingerne

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg gulerødderne, forårsløget og chilien i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min under omrøring. Tilsæt muslingerne, rør godt rundt og lad dem dampe i ca. 5 min med låg på, indtil muslingerne har åbnet sig. De muslinger (se video ovenover) der ikke åbner sig, kasseres.

Tilsæt hoisin og basilikum lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel grünkern i skåle og hæld muslingeretten henover.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,7 g
Kulhydrat:
61,2 g
heraf sukkerarter:
16,9 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
36,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?