0

Nudelsuppe i wok med pak choi, hvidløg og chili (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom nudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække mens resten forberedes. Halver chilien, skrab kernerne ud og skær den i tynde strimler. Snit hvidløget i tynde skiver og kom begge dele op i en gryde med soja, østerssauce og fond. Kog det sammen mens grøntsagerne ordnes. Skær pak choien i kvarte, fjern stokken og snit den i brede strimler på tværs. Snit løgene i tynde skiver og peberfrugterne i strimler på tværs. Skær svampene i tynde skiver. Varm olien op i en wok og lynsteg pak choi, forårsløg (erstattes evt. af 2 stk. skalotteløg) og peberfrugt ca. 2 min. Kom svampene ved, vend hurtigt og hæld suppen på. Kog op, smag til med limesaft, østerssauce og soja og kom nudlerne ved. Server straks i små skåle. Tilsæt evt. ristede tigerrejer eller kyllingestrimler til suppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.