0

Nudler med glaskål, snackpeber, frisk ananas og sesamfrø (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom nudlerne i en skål, hæld kogt vand over og lad dem trække ca. 10 min. til de er bløde. Skræl glaskålen og rens snackpeberen - snit begge i strimler. Befri ananasen for skal og stok og skær kødet i tern. Pil løget og snit det i tynde både. Bland sesamolie, 1 spsk. olie, soja, eddike og sukker i en skål og smag til. Hæld vandet fra nudlerne og lad dem dryppe af. Varm lidt olie op i wok og rist glaskål, peberfrugt og løg 3 min. Rør ananas i og rist yderligere 1 min. Vend nudlerne i, tilsæt marinaden og kog det op. Smag til, drys med ristede sesamfrø og evt. koriander og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.