0

Oksesteg med ristede champignoner, franske ærter og skysauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Steg: Krydr kødet godt med salt og peber og brun det i smør på alle sider. Pil 2 løg, skær dem i kvarte og lad dem brune med. Hæld vand ved til det dækker halvt, kom laurbærbladene i og læg låg på. Lad stegen simre ca. 2 timer til den er helt mør. Rør fløde og maizena helt glat i en kop. Tag stegen op og hold den varm mens du laver saucen. Tag laurbærbladene op og smid dem væk, jævn skyen med flødejævningen og smag til.

Ærter: Skær baconen i tynde strimler på tværs og rist dem næsten sprøde i en lille gryde. Hak 2 løg i mellemstore tern og kom dem ved - sauter yderligere 3-4 min. til de er klare, men uden at have taget farve. Kom ærterne ved, krydr med salt og peber og varm det hele forsigtigt igennem.

Champignoner: Trim champignonerne for rod og jord og hak hvidløget fint. Smelt en klat smør på panden og lad det bruse af. Kom champignoner, hvidløg og timian ved og rist det godt af. Skru ned for varmen, krydr med salt og peber og lad champignonerne sautere til al væde er kogt væk og de er flotte gyldne og blanke.

Server retten med klassisk blød kartoffelmos, en grøn salat og lidt surt til.

Kommentarer og forslag til opskriften