0

Omelet med gedeost og sauté af champignon, mangetout og rød peber (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Rens peberfrugt og løg og skær begge dele i tynde både. Del mangetoutærterne på midten med et meget skråt snit og hak hvidløget fint. Sauter alle grøntsagerne i lidt olie uden at de tager farve. Pisk ingredienserne til en omelet sammen ad gangen - 3 æg, 1 spsk. fløde, salt og peber - og smelt et klat smør på panden. Hæld æggemassen på, rør rundt med en gaffel indtil omeletten kun lige kan hænge sammen, "klap" den flad og smuldr 50 g ost henover. Lad æggemassen stivne sammen, fordel ¼ af fyldet på midten og fold omeletten sammen herom - gentag med de næste tre. Server med grønt salat, brød og gerne et drys klippet purløg til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.