Spyd: Marinade: Riv 1 spsk. ingefær og hvidløg helt fint og rør det sammen med 2 spsk. olie, 8 spsk. soyasauce, 1 tsk. honning, brun farin, sennepspulver og et godt kværn sort peber i en kasserolle. Varm det langsomt op til farinen er smeltet og konsistensen tæt og cremet. Soigner ananas, peberfrugt, løg og champignon. Skær ananaskødet (brug ca. 200 g renset ananas) og renset grøn peber i store tern, løget i brede både og halver champignonerne, hvis de er meget store. Vend ananas og alle grøntsager sammen med marinaden i en times tid. Sæt det hele på spyd og grill dem over medium varme i 15-20 min. til grøntsagerne er møre - pensl gerne med den overskydende marinade undervejs.
Fisk: Marinade: Hak 2 spsk. ingefær og renset chili helt fint og rør det sammen med 2 spsk. soyasauce, 1 tsk. honning, sesamfrø og 1 spsk. olie. Læg makrelfileterne i en frysepose, hæld marinaden over og ryst godt. Lad fisken marinere på køl en times tid. Tag fileterne op af marinaden, læg dem i en alubakke og sæt bakken på grillen over god varme. Læg låg på grillen og grill 8-10 min. (til fisken er mør).
Server sammen med kartoffelsalat og godt brød.
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
Kommentarer og forslag til opskriften