0

Orientalskmarineret makrelfilet på grill med ananas/grøntspyd

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Makrel, Soya, Nødder, Sesam, Sennepfrø

Fremgangsmåde

Spyd: Marinade: Riv 1 spsk. ingefær og hvidløg helt fint og rør det sammen med 2 spsk. olie, 8 spsk. soyasauce, 1 tsk. honning, brun farin, sennepspulver og et godt kværn sort peber i en kasserolle. Varm det langsomt op til farinen er smeltet og konsistensen tæt og cremet. Soigner ananas, peberfrugt, løg og champignon. Skær ananaskødet (brug ca. 200 g renset ananas) og renset grøn peber i store tern, løget i brede både og halver champignonerne, hvis de er meget store. Vend ananas og alle grøntsager sammen med marinaden i en times tid. Sæt det hele på spyd og grill dem over medium varme i 15-20 min. til grøntsagerne er møre - pensl gerne med den overskydende marinade undervejs.

Fisk: Marinade: Hak 2 spsk. ingefær og renset chili helt fint og rør det sammen med 2 spsk. soyasauce, 1 tsk. honning, sesamfrø og 1 spsk. olie. Læg makrelfileterne i en frysepose, hæld marinaden over og ryst godt. Lad fisken marinere på køl en times tid. Tag fileterne op af marinaden, læg dem i en alubakke og sæt bakken på grillen over god varme. Læg låg på grillen og grill 8-10 min. (til fisken er mør).

Server sammen med kartoffelsalat og godt brød.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?