0

Ovnbagt bundgarnsmakrel med topping af havre, tørret frugt og krydderurter, æbletzatziki og glaserede nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Start med at lave topping: Hak skalotteløget helt fint og sauter det klart i lidt olie. Klip abrikoserne i små fine tern og kom dem på panden sammen med tranebær og havregryn. Rist videre i 2 min. og rør 1 dl vand og de finthakkede krydderurter (fx persille, dild og basilikum) i. Krydr med salt og peber og lad toppingen køle en smule ned. Dup makrelfileterne tørre og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade med skindsiden nedad. Fordel toppingen oven på og pres den let ned i fiskekødet. Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag i ca. 15 min. til fisken er mør og toppingen gylden.

Gulerødder: Skær toppen af gulerødderne, men bevar ca. 3 cm af det grønne. Skrub rødderne godt og læg dem i en tykbundet gryde, hvor de kan ligge fladt på bunden (de må ikke stå på skrå i gryden). Tilsæt 2 dl koldt vand, sukker, hvidvinseddike, laurbærblad og smør og skru op på høj varme. Kog op ved høj varme uden låg, så vandet kan koge væk og efterlade en cremet glace af smør, sukker og eddike. Hold øje med gulerødderne undervejs - det skal passe med, at gulerødderne er møre, når vandet er kogt væk, så tilsæt en smule mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt.

Tzatziki: Pres hvidløget og rør det sammen med yoghurten. Skræl æblerne og riv dem direkte ned i yoghurtcremen. Smag til med salt og peber og server straks. Henstand vil gøre tzatzikien meget våd...

Server sammen med ovnbagte kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?