0

Ovnbagt hvilling med persillesmør på bund af selleri, hasselnødder, citron og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rør smør, finthakket persille, rasp, salt og peber sammen. Skræl sellerien og skær den i mellemstore tern. Hak hasselnødderne groft og riv skallen fra hele citronen med et juliennejern. Vend selleri, nødder, citronskal, timianblade, honning, olie, salt og peber godt sammen og bred det ud i bunden af et ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og forbag sellerien i 15 min. Snit to dybe ridser på hver side af fiskene og gnid dem med salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, læg fiskene ovenpå selleriternene og fordel smørret henover. Bag videre i ca. 15 min. til fiskene er gennembagte.

Server sammen med små kogte kartofler, kold krydderurtecreme eller hollandaisesauce og sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.