0
Ovnbagt laks med blød polenta, rucola og majs

Ovnbagt laks med blød polenta, rucola og majs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fisken med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber, fordel en spiseskefuld god pesto oven på hvert stykke og drys med lidt rasp. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 6 min.

Polenta: Kog polenta og mælk sammen mens der røres konstant med en træske. Lad massen simre under omrøring i ca. 4-5 min. Tilsæt tern af koldt smør, friskrevet parmesanost og ekstra jomfru olivenolie. Smag til med salt og peber og server straks.

Majs & pinjekerner: Skær majskornene af kolberne og kom dem på en pande med lidt smør, olivenolie og pinjekerner. Sautér ved jævn varme til pinjekernerne er let gyldne og krydr med lidt salt.

Rucola: Skyld rucolaen i koldt vand og tør den i en salatslynge.

Anret som vist på billedet: Først en generøs klat polenta, derefter rucola oven på, dernæst fisken og til sidst fordeles majs/pinjekerner omkring. Pynt med dine favoritkrydderurter.

Hjemmelavet pesto:1 stor potte basilikum (cirka 60 blade), 2 dl af den bedste olivenolie du kan finde, 65 g revet parmesanost fra helt stykke, 2 fed hvidløg, 50 g ristede pinjekerner og lidt salt.

Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne. Alle ingredienserne arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor. NB. Brug kun bladene fra basilikummen og ikke stilken, da de gør pestoen trevlet.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?