0

Ovnbagt torsk i sprød krydderurte/hvidløgspanering og lun bønnesalat med bacon, cherrytomater, valnødder og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Sæt hele hvidløget i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. til det er mørt. Tag det ud og skru ovnen op på 225 grader. Lad hvidløget køle lidt af, pil alle feddene og mos dem med en gaffel. Kom 1 spsk. finthakket persille, timian, citronskal, farin, paprika, 1 spsk. olie, et godt nip salt og friskkværnet peber ved og rør det godt sammen. Skær torsken i 4 ensartede portionsstykker og dup dem tørre. Smør krydderpastaen jævnt ud på fiskestykkerne og vend dem derefter i raspen. Læg stykkerne på en bageplade, dryp med en smule ekstra olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i 7-10 min., afhængigt af tykkelse, til fisken er mør.

Salat: Rist valnøddekernerne let gyldne på en tør pande, lad dem køle lidt og hak dem groft. Rist baconen sprød på samme pande og lad den dryppe af på køkkenrulle. Pluk resten af persillen og hak den groft. Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand,min. 5-7 minutter. Snit imens tomaterne i kvarte og løget i tynde skiver. Pisk eddike, honning, 3 spsk. olie, salt og peber sammen og smag dressingen til. Kom de varme bønner i en skål sammen med bacon, persille, løg, tomater, hakkede valnødder og dressing. Vend det hele sammen med lette tag og smag. Anret på et flot fladt fad og server straks.

Server med fx ovnbagte kartoffelbåde og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?