0

Ovnbagt torsk med chili på rød linsepuré med fennikel/blodappelsinsalat med mynte og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Puré: Tjek linserne for sten og skyl dem godt. Hak 3 skalotteløg fint og sauter dem i en smule olie i en gryde til de er let karamelliserede. Tilsæt linser, hele pillede hvidløgsfed, paprika og fond og kog til linserne er helt udkogte. Blend det glat med en stavblender og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Salat: Rist hasselnøddekernerne i en 225 grader varm ovn i 8-12 min. - til hinderne er sorte og krakelerede og nødderne flot gyldne. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak nødderne groft. Dressing: Riv skallen af hele citronen og pres saften fra ½ citron henover. Pisk 2 spsk. olie, 2 spsk. honning og et nip salt og peber i og lad dressingen trække. Trim fenniklen, snit den i papirtynde skiver - gerne på et mandolinjern - og vend dem sammen med saften fra resten af citronen samt lidt salt og peber. Skær skallen af appelsinerne og skær fileterne fri af lamellerne. Pres saften fra "skroget" ned i dressingen og smag den til med honning, salt og peber. Hak 1 skalotteløg helt fint og striml myntebladene. Vend fennikel, appelsin, hasselnødder, løg, mynte og dressing sammen med løse tag, smag til og anret.

Fisk: Dup fisken tør og skær den i 4 ensartede portionsstykker. Rør chilipastaen sammen med ½ tsk. salt, et godt kværn peber og 1 spsk. olie og pensl blandingen på fiskestykkerne hele vejen rundt. Vend stykkerne i polentamelet og læg dem i et lille ovnfast fad. Sæt fadet øverst den 225 grader varme ovn i 10-12 min. - til kødet er mørt og paneringen flot gylden.

Server puréen i varme dybe tallerkner toppet med et stykke fisk og et drys persille og server salaten som tilbehør.

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde og en kold yoghurt-tahindressing.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?