0

Ovnbagte fyldte hele bundgarnsmakreller med bacon, timian og æble i cremet sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Fiskeben, Selleri, Hvidvin, Sulfitter, Mælk, Makrel

Fremgangsmåde

Baconblanding: Skær baconen i tændstiktynde strimler på tværs af skiverne, hak 1 løg fint og skær 1 æble i helt fine små tern. Sauter baconen på en tør pande til fedtet smelter - den skal ikke tage farve - tilsæt løgene og sauter videre til de er klare. Vend æblerne i og varm dem hurtigt igennem. Pisk ægget sammen i en skål og rør bacon, løg, æble, rasp, timian, finthakket persille, ½ dl fiskefond, citronsaft, salt og peber i.

Fisk: Skyl fiskene, tør dem indvendigt og udvendigt og fyld dem godt med baconblandingen. Skær 1 løg og 1 æble i tynde skiver og bred dem ud i et ovnfast fad. Placer de fyldte fjæsinger - stil dem gerne oprejst på "maven", hvis muligt - oven på og smør dem med et tyndt lag olie. Hæld vin og resten af fonden ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. til fiskene er møre.

Sauce: Sigt væden over i en kasserolle og kog den ind til den tykner let. Tag kasserollen af varmen, rør cremefraichen i og smag til med salt og peber.

Server retten sammen med små kogte kartofler eller ovnbagte kartoffelbåde samt en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?