Baconblanding: Skær baconen i tændstiktynde strimler på tværs af skiverne, hak 1 løg fint og skær 1 æble i helt fine små tern. Sauter baconen på en tør pande til fedtet smelter - den skal ikke tage farve - tilsæt løgene og sauter videre til de er klare. Vend æblerne i og varm dem hurtigt igennem. Pisk ægget sammen i en skål og rør bacon, løg, æble, rasp, timian, finthakket persille, ½ dl fiskefond, citronsaft, salt og peber i.
Fisk: Skyl fiskene, tør dem indvendigt og udvendigt og fyld dem godt med baconblandingen. Skær 1 løg og 1 æble i tynde skiver og bred dem ud i et ovnfast fad. Placer de fyldte fjæsinger - stil dem gerne oprejst på "maven", hvis muligt - oven på og smør dem med et tyndt lag olie. Hæld vin og resten af fonden ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. til fiskene er møre.
Sauce: Sigt væden over i en kasserolle og kog den ind til den tykner let. Tag kasserollen af varmen, rør cremefraichen i og smag til med salt og peber.
Server retten sammen med små kogte kartofler eller ovnbagte kartoffelbåde samt en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften