0

Ovnbagte fyldte hele bundgarnsmakreller med bacon, timian og æble i cremet sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Baconblanding: Skær baconen i tændstiktynde strimler på tværs af skiverne, hak 1 løg fint og skær 1 æble i helt fine små tern. Sauter baconen på en tør pande til fedtet smelter - den skal ikke tage farve - tilsæt løgene og sauter videre til de er klare. Vend æblerne i og varm dem hurtigt igennem. Pisk ægget sammen i en skål og rør bacon, løg, æble, rasp, timian, finthakket persille, ½ dl fiskefond, citronsaft, salt og peber i.

Fisk: Skyl fiskene, tør dem indvendigt og udvendigt og fyld dem godt med baconblandingen. Skær 1 løg og 1 æble i tynde skiver og bred dem ud i et ovnfast fad. Placer de fyldte fjæsinger - stil dem gerne oprejst på "maven", hvis muligt - oven på og smør dem med et tyndt lag olie. Hæld vin og resten af fonden ved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. til fiskene er møre.

Sauce: Sigt væden over i en kasserolle og kog den ind til den tykner let. Tag kasserollen af varmen, rør cremefraichen i og smag til med salt og peber.

Server retten sammen med små kogte kartofler eller ovnbagte kartoffelbåde samt en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften