0

Ovngrillet havbras med honningbagte pastinakker og oliven-agurk-persillesalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Rens fiskene for evt. skæl og urenheder, dup dem tørre indvendigt og udvendigt og lav to dybe ridser i kødet på hver side. Pluk persillen - gem bladene til salsaen - og hak stilkene groft. Bræk laurbærbladene i mindre stykker og pluk timian og rosmarin. Skær den ene citron i små stykker, vend dem sammen med persillestilke, krydderurter og et godt nip salt og peber og fordel blandingen i fiskenes bug. Skær den anden citron i helt tynde skiver og læg dem som bund i et smurt ovnfast fad. Læg fiskene oven på, pensl med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Grill fiskene i en 225 grader varm ovn med grader/grill i ca. 15 min. - afhængig af fiskenes størrelse - til kødet er hvidt og skindet flot gyldent. Tag fiskene ud af ovnen, når stanniolen fjernes fra pastinakkerne. Lad dem trække tildækket til pastinakkerne er færdige. Fjern fyldet i bugen før servering.

Salsa: Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne væk og snit resten i fine små tern. Hak oliven, persilleblade, rødløg og hvidløg fint (med en skarp kniv, så det ikke bliver til mos!) og vend det hele sammen med agurkerne, 1 spsk. olivenolie, et nip salt og et godt kværn peber. Smag til og lad salsaen trække i 15 min.

Pastinakker: Skræl pastinakkerne og skær dem i smalle både på langs. Vend dem sammen med honning, olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og dæk dem til med stanniol. Sæt dem i ovnen sammen med - MEN UNDER - fiskene (så de ikke får grillfunktion) i 15 min. Tag stanniolen af og bag videre i 10-15 min. til de er møre og flot gyldne.

Server sammen med en lækker tomatsalat og en blød polenta rørt med mascarpone.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?