0
Panang karry med kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskabet umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgingefærrød karrypasta
1 min.
Start retten i airfryeren

Skræl og riv ingefær, og pres hvidløg.

Kom lidt olie i en form, der passer til airfryeren, og tilsæt ingefær og hvidløg.

Indstil airfryeren på 200 grader, og svits i 5 min. Rør en enkelt gang undervejs.

Tilsæt rød karrypasta, rør det sammen med ingefær og hvidløg, og svits i yderligere 2 min.

Smag til med salt og evt. peber

jasminris
5 min.
Kog ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned,risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

kokosmælknam pla (fiskesauce)tamari soya saucekyllingebryst
8 min.
Fortsæt retten i airfryeren

Skær kyllingebryst i strimler.

Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soyasauce og 1/4 spsk. brun farin pr. pers. til retten i airfryeren, og rør det hele godt sammen. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 5 min., så den bliver varmet op.

Tilsæt kyllingestrimlerne, rør rundt, og giv retten 13 min. ved 180 grader.

Rør rundt et par gange undervejs.

rød peberfrugtgulerødderrødløg
15 min.
Klargør mere grønt

Skær peberfrugt i strimler, skrællede gulerødder i tynde flager (evt. med en kartoffelskræller), og skrællede rødløg i tynde skiver.

Når airfryeren har kørt de 13 min., tilsættes peberfrugt, løg og gulerødder til formen samt salt og peber efter smag.

Rør rundt, og giv retten yderligere ca. 5 min., til kyllingen er gennemtilberedt.

30 min.
Anretning

Smag til med salt og peber, og servér den færdige ret med kogte ris.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?