Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskabet umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl og riv ingefær, og pres hvidløg.
Kom lidt olie i en form, der passer til airfryeren, og tilsæt ingefær og hvidløg.
Indstil airfryeren på 200 grader, og svits i 5 min. Rør en enkelt gang undervejs.
Tilsæt rød karrypasta, rør det sammen med ingefær og hvidløg, og svits i yderligere 2 min.
Smag til med salt og evt. peber
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær kyllingebryst i strimler.
Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soyasauce og 1/4 spsk. brun farin pr. pers. til retten i airfryeren, og rør det hele godt sammen. Indstil airfryeren på 180 grader, og giv retten 5 min., så den bliver varmet op.
Tilsæt kyllingestrimlerne, rør rundt, og giv retten 13 min. ved 180 grader.
Rør rundt et par gange undervejs.
Skær peberfrugt i strimler, skrællede gulerødder i tynde flager (evt. med en kartoffelskræller), og skrællede rødløg i tynde skiver.
Når airfryeren har kørt de 13 min., tilsættes peberfrugt, løg og gulerødder til formen samt salt og peber efter smag.
Rør rundt, og giv retten yderligere ca. 5 min., til kyllingen er gennemtilberedt.
Smag til med salt og peber, og servér den færdige ret med kogte ris.
Kundekommentarer ()