0
Pandestegt skrubbe/rødspætte med 2 slags blomkål, små kartofler og rugbrødscroutoner

Pandestegt skrubbe/rødspætte med 2 slags blomkål, små kartofler og rugbrødscroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Rengør de små kartofler og halver dem (skræl dem hvis nødvendigt). Vend dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Croutoner: Skær rugbrødet i pæne tern og bag dem i den 200 grader varme ovn i ca. 10 minutter.

Blomkål: Del blomkålen i buketter og del dem i 2 portioner. Halvdelen koges i 5 min. og blendes med fløden. Varmes igennem inden servering i gryden og smages til med revet muskatnød, salt og peber. Resten koges i ca. 30 sekunder, afdryppes og vendes med hakket persille og olivenolie.

Fisk: Dup fileterne tørre og vend dem i 4 spsk. mel blandet med salt og peber. Steg dem sprøde på en pande i en blanding af olie og smør ved god varme (ca. 3-4 min. på hver side - alt efter tykkelse).

Server fisken som vist på billedet med kartoflerne som tilbehør.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Skrubbe

KENDETEGN:

Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.


GASTRONOMISK:

Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.


SUNDHED:

Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.